Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.11.20

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη


 Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διενέργειας επισταμένων ερευνών από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 17-11-2020, σε δασώδη έκταση της περιοχής “ΠΑΛΗΟΣ”, είκοσι πέντε (25) αλλοδαποί.

Παράλληλα, στο ανωτέρω σημείο εντοπίστηκε 45χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν έφερε ταξιδιωτικά έγγραφα. Κατόπιν διενεργηθείσας προανάκρισης, ο ανωτέρω συνελήφθη  για παράβαση των άρθρων 29 του Ν.4251/2014 και 169 Π.Κ. 
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε την 18-11-2020 σε αγροτεμάχιο ορεινής περιοχής στη Συκαμινέα Λέσβου, σε ξύλινη κατασκευή όπου διέμενε ο ανωτέρω, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
-ένας (01) φορητός υπολογιστής
-μία (01) φωτογραφική μηχανή με τα παρελκόμενά της
-ένας (01) τηλεφακός 
-μία (01) κάμερα action
-τέσσερις (04) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
-δύο (02) power bank
-ένα (01) ψηφιακό καταγραφικό ήχου
-δύο (02) ασύρματα μικρόφωνα 
-οκτώ (08) κάρτες μνήμης για φωτογραφική μηχανή
-ένα (01) ασύρματο mousepad
-ένα (01) ασύρματο πληκτρολόγιο
-δύο (02) κάρτες sim.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα και όλα τα ανευρεθέντα ηλεκτρονικά και ψηφιακά είδη, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω διερεύνηση και αξιολόγηση σε αρμόδια Υπηρεσία εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων.
Από την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης και την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων συνεχίζονται οι έρευνες εις βάθος προς περαιτέρω επεξεργασία-ανάλυση όλων των στοιχείων.