Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Χίο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.11.20

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Χίο


 Στη σύλληψη ενός 67χρονου ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/01) προέβησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Ειδικότερα και στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που διενεργούνται κατά το κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στο λιμένα ν. Χίου από τα στελέχη Π.Ο.ΔΙ.Ν σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε την 21η Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια εκφόρτωσης φορτηγού οχήματος από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, ύποπτο ασυνόδευτο δέμα και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση.
Στη συνέχεια, μεσημβρινές ώρες σήμερα ο 67χρονος κατελήφθη από στελέχη Π.Ο.ΔΙ.Ν. στην περιοχή ''ΠΥΡΓΙ'' της ν. Χίου, να παραλαμβάνει και να έχει στην κατοχή του το εν λόγω δέμα,  το οποίο περιείχε τρεις (03) πλαστικές συσκευασίες με ποσότητα χύδην καπνού, συνολικού μεικτού βάρους ενός κιλού και πεντακοσίων γραμμαρίων (1.500γρ.), χωρίς να φέρουν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και  χωρίς να συνοδεύονται από νομιμοποιητικά έγγραφα.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.